Saturday, October 3, 2020

Новий KIA Sorento отримає на російському ринку мотор V6

 Кросовер Kia Sorento нового покоління приїде в нашу країну з двома моторами: 2,5-літровим атмосферним бензиновим з розподіленим уприскуванням потужністю 180 к.с. і 2,2-літровим турбодизелем на 199 к.с. Тепер для автомобіля сертифікований третій ДВС - 3,5-літровий атмосферний V6

Як повідомляється в ОТТС, V6 видає 249 к.с. потужності і 331 Нм крутного моменту. Виробник дозволяє заправляти його бензином з октановим числом від 92. Примітно, що і трансмісія для V6 теж використовується інша - 8-ступінчаста класична АКП з гідротрансформатором. Хоча сама по собі вона не нова: така коробка з'явилася на попередньому Sorento після рестайлінгу.

Автомобіль побудований на платформі Hyundai-Kia N3, на яку також спираються Hyundai Sonata і Santa Fe останніх генерацій і Kia K5 (наступник Оптими). Вона дозволила добитися максимально корисною місткості, роблячи Sorento одним з найбільш просторих у своєму класі кросоверів, доступних в тому числі і в семимісцевого виконання. У Росії продажі нового Sorento почнуться в четвертому кварталі поточного року.

Kia задумалася про випуск рамного позашляховика і пікапа

 Уже в 2023 року модельний ряд корейського бренду можуть поповнити рамний позашляховик з потужним дизельним мотором і повнопривідний пікап

Компанія Kia задумалася про випуск рамного позашляховика, який міг би скласти конкуренцію Toyota Land Cruiser. Про це повідомляє австралійське видання Motoring. За їхніми даними, прем'єра такого автомобіля може відбутися в 2023 році. Однак на ці терміни може вплинути цілий ряд факторів, в тому числі розвиток ситуації з пандемією COVID-19. Офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Всі технічні характеристики авто тримаються в секреті. У Motoring припустили, що новинку можуть укомплектувати 3,0-літровим турбодизелем, який вже встановлюється на кросовер під назвою Genesis GV80. Потужність агрегату становить 278 л. с. і 588 Н • м крутного моменту. На початку 2020 року керівник відділу досліджень і розробок Hyundai Альберт Бірманн заявив, що цей двигун «може знайти в майбутньому багато застосувань». Зрозуміло, позашляховик від Kia також укомплектують системою повного приводу і блокуванням диференціалів.

Новий KIA Sorento сертифікований для російського ринку

 KIA Motors Russia & CIS повідомляє про те, що завершилася російська сертифікація нового KIA Sorento , який пройшов всі випробування, передбачені при оформленні «Схвалення типу транспортного засобу» (ОТТС)

Дизайн Sorento значно змінився в порівнянні з попереднім поколінням моделі. Новий Sorento створений на новій платформі, яка дозволила збільшити колісну базу, ширину і довжину кузова, а також встановити високотехнологічні електронні асистенти.

На ринку кросовер буде пропонуватися з двома варіантами силових установок. Бензиновий двигун 2.5 MPI (2 497 куб. См, з багатоточковим уприскуванням палива) розвиває потужність 180 л. с. і крутний момент 232 Нм, агрегатується з 6 ступінчастою автоматичною коробкою передач Дизельний двигун 2.2 CRDi (2 151 куб. см, з паливною системою common rail) розвиває потужність 199 л. с. і крутний момент 440 Нм, агрегатується з новою 8 ступінчастою роботизованою трансмісією з двома мокрими зчепленнями. KIA Sorento буде доступний на російському ринку з переднім і повним приводом. Крім того, кросовер отримає на старті продажів два варіанти компоновки салону - п'ятимісний і семимісцевий.

Kia представила оновлений Stinger

 Від попередника оновлений ліфтбек можна буде відрізнити завдяки модернізованим бамперам, інший передній оптиці, а також задніх ліхтарів, які візуально об'єднали нової світлодіодним лінією

У свою чергу, салон рестайлінгового лифтбека отримав обробку карбоном, алюмінієм і шкірою Nappa. Оновлений Stinger оснащується 10,25-дюймовим дисплеєм мультимедійної системи і підсвічуванням з 64 варіантами світіння.

Технічні характеристики новинки поки тримаються в секреті. Раніше повідомлялося, що топову модифікацію GT оснастять допрацьованим 3,3-літровим мотором з двома турбінами, віддача якого виросте з нинішніх 370 сил і 510 Н • м крутного моменту до 385 л. с. і 520 ньютон-метрів. Оновлений Kia Stinger на домашньому ринку почнуть продавати вже в цьому році. Коли модель добереться до інших країн, поки невідомо.

Представлений Kia Sonet

 Корейська Kia Motors провела онлайн-презентацію серійної версії нового субкомпактного кросовера Kia Sonet. Трансляція йшла з Індії, оскільки саме ця східна країна є цільовим ринком для автомобіля, однак, модель буде глобальної

Sonet побудований на єдиній платформі з що ще в 2019 році Hyundai Venue, але кузов у Kia - повністю оригінальний. Як і очікувалося, серійний Сонет зовні мінімально відрізняється від однойменного шоу-кара, показаного в лютому на виставці Auto Expo 2020 на Нью-Делі. Екстер'єр злегка спростили: замість висувних дверних ручок застосовані звичайні під природний хват, замість відеокамер заднього виду - традиційні зовнішні дзеркала, трохи менш емоційною стала пластика кузовних елементів.

Індійцям запропонують два бензинових двигуна і один дизельний. До першої категорії відносяться атмосферне об'ємом 1,2 л або турбований об'ємом 1,0 л, до другої - 1,5-літровий турбодизель. Вибір коробок передач залежить від двигуна, всього їх чотири - 5 і 6-ступінчаста "механіка", 6-ступінчастий "автомат" і 7-ступінчастий преселективний «робот» з двома зчепленнями. Привід - тільки передній, трансмісія 4x4 не передбачена.

Представлений KIA Carnival

 Kia Motors представила повнорозмірний мінівен Carnival нового, четвертого покоління. Модель помітно змінилася як з точки зору дизайну, так і технічно

У нового Carnival - строгий екстер'єр, який характеризують двохоб'ємний профіль, розширені колісні арки, завужені фари, широка решітка радіатора. Крім того мінівен дещо збільшився в порівнянні зі своїм попередником. В інтер'єрі теж вистачає нових деталей, наприклад, важіль «автомата» поступився місцем обертається «шайбі». Зсувні двері з електроприводом тепер оснащені датчиками, які розпізнають власника з ключем-міткою.

На домашньому ринку мінівен комплектується 3,5-літровим «атмосферником» потужністю 294 к.с., який замінив собою 3,3-літровий двигун V6 276 л.с. В якості альтернативи Kia пропонує 2,2-літровий турбодизель потужністю 202 к.с. Працюють мотори з 8-швидкісним «автоматом», привід - безальтернативний передній. Цікаво, з якими силовими установками автомобіль буде представлений на нашому ринку, благо його поява вже підтверджено.

Названа дата прем'єри дуже дешевого кросовера Kia

 KIA Motors India сьогодні публікує перший офіційний ескіз нового субкомпактного кросовера, який вже готовий до серійного виробництва - KIA Sonet. Прем'єра новинки відбудеться сьомого серпня

Концептуальна модель Sonet вперше була показана широкій публіці на виставці Delhi Auto Expo 2020 року, і її яскравий, свіжий дизайн викликав захоплену реакцію. Опубліковане сьогодні зображення підтверджує, що Sonet, повноцінна прем'єра якого відбудеться вже до кінця літа, готовий стати новим еталоном стилю серед субкомпактних кросоверів, привносячи в сегмент нової динаміки.

Рендерное зображення Sonet дає уявлення про те, що модель слід сучасному фірмовому стилю KIA, що поєднує емоційний дизайн і пройнятий духом молодості запал. «Створюючи новий KIA Sonet, ми хотіли, щоб цей субкомпактний кросовер виглядав настільки впевнено і мускулисто, наскільки зазвичай виглядають тільки значно більші автомобілі. Втіленням такої ідеї став автомобіль, який здається нам відмінним кросовером: з унікальною спортивної енергетикою, впевненим виглядом, динамічним силуетом. Ми також з безкомпромісним увагою підійшли буквально до кожної деталі KIA Sonet, до підбору кольорів і матеріалів. Подібне натхнення стало можливим виключно завдяки великому культурної спадщини Індії, до якого звернулися наші дизайнери, - говорить старший віце-президент KIA Motors і керівник Дизайн-центру KIA Карім Хабіб (Karim Habib).

Kia випустить електричну версію кросовера Kia Seltos

 У Мережі з'явилася інформація про те, що KIA готує Seltos в електронному вигляді EV

Індійське видання IndianAutosblog з'ясувало, що новий еклектичний KIA Seltos EV з'явився в таблиці новинок, які заплановані до випуску в другому кварталі 2020 року. Найімовірніше, електричний KIA Seltos EV буде пропонуватися ексклюзивно на китайському авторинку і може стати новою генерацією актуального KIA KX3 EV. Технічні характеристики моделі поки приховані. Варто нагадати, що актуальний KIA KX3 EV наводиться в рух 110-сильним електродвигуном, який живиться від літій-іонного акумулятора на 45,2 кВт * год, що забезпечує запас ходу до 300 км на одному заряді. Гранична швидкість електромобіля обмежена на позначці 150 км / ч, а маса автомобіля складає 1650 кг.

Експерти припускають, що Seltos EV може отримати базову і «дальнобійну» модифікації. Варіація з великим запасом ходу може бути обладнана 184-сильним електричним агрегатом від нового седана Elantra EV і акумуляторною батареєю на 56,5 кВт * год, що забезпечує запас ходу до 500 кілометрів. Виробництво електричного Seltos EV для авторинку Китаю почнеться вже в серпні 2020 року.

Опублікований тизер семимісного мінівена Kia нового покоління

 Kia Motors опублікувала перший офіційний тізер повнорозмірного мінівена Carnival наступного, четвертого покоління

Судячи з фото, в новому поколінні Карнівал стане схожий на кросовери: він отримає виражену носову частину і широкі колісні арки. Передок виконаний у фірмовому стилі з гратами радіатора у формі «посмішка тигра» (Tiger nose), звертає на себе увагу і простягнулася від передніх фар до задніх ліхтарів подштамповка на бічних панелях. Для цієї концепції кузова Kia навіть придумала назву - Grand Utility Vehicle (великий універсальний автомобіль).

Офіційною технічної інформації про новинку поки немає, зарубіжні видання повідомляють, що мінівен побудований на платформі кросовера Sorento останнього покоління. Колісна база Carnival, як очікується, збільшиться на 30 мм, під капотом на вибір з'являться 2,2-літровий турбодизель і бензинова турбірована «четвірка» об'ємом 2,5 літра.

Kia Picanto оновився і отримав роботизовану коробку

 Компанія Kia представила компактний хетчбек Picanto для європейського ринку, який отримав змінену зовнішність і модернізовані мотори

Від попередника рестайлінговий Kia Picanto можна відрізнити завдяки зміненій радіаторних гратах «Посмішка тигра» з текстурної облицюванням, а також іншим головним фарам і світлодіодним денним ходовим вогнів з чотирма елементами. Крім того, для автомобіля стали доступні 14- і 16-дюймові алюмінієві колісні диски нового дизайну. Що стосується інтер'єру, то для нього запропонують модернізований мультимедійний комплекс з восьмидюймовим дисплеєм і навігацією, а також 4,2-дюймовий екран на приладовій панелі між аналоговим спідометром і тахометром.

У лінійку моторів Kia Picanto для Європи увійшло два нових бензинових двигуна сімейства Smartstream: 1,0-літровий атмосферник потужністю 67 л. с. і турбомотор такого ж обсягу, що видає 100 кінських сил. Двигуни працюють разом з п'ятиступінчастою механічною коробкою або з «роботом» аналогічного діапазону.

Kia анонсувала випуск семи нових електрокарів

 До 2027 року південнокорейська компанія планує випустити відразу сім нових автомобілів з електричними силовими установками. Велика частина з них стануть кроссоверами

Компанія Kia опублікувала тізерного зображення, на якому показані силуети семи майбутніх автомобілів корейського бренду. Всі вони будуть комплектуватися електричними силовими установками. Як розповіли в прес-службі компанії, сім нових «зелених» автомобілів будуть випущені до 2027 року.

Практично вся інформація про електричну лінійці Kia поки тримається в секреті. На даний момент відомо, що перший «зелений» автомобіль корейців отримає назву CV. Прем'єра новинки відбудеться в наступному році. У компанії підкреслили, що електрокар CV стане глобальною моделлю, а також отримає фірмовий дизайн Kia, великий запас ходу і систему швидкої підзарядки. Судячи за ескізом, як мінімум чотири майбутніх електрокара стануть кроссоверами. Ще два «зелених» автомобіля будуть випускатися в кузові хетчбек. Швидше за все, також компанія представить один спортивний електрокар.

Стартували продажі оновленого седана KIA Rio

 KIA Motors Russia & CIS HQ повідомляє, що 1 жовтня 2020 року в усіх офіційних дилерських центрах бренду на території Російської Федерації стартував продаж оновленого седана Rio

За рахунок нової форми бамперів Rio став на 20 мм довшим, інші габаритні розміри не змінилися, як і дорожній просвіт в 160 мм - також враховує специфіку російської експлуатації. Без зміни залишилася і добре зарекомендувала себе лінійка двигунів - 1,4-літровий сімейства Kappa (100 л. С., 132 Н * м) і 1,6-літровий сімейства Gamma (123 л. С., 156 Н * м). Обидва двигуни можуть агрегатуватися як з 6-ступінчастою механічною трансмісією, так і з 6-ступінчастою автоматичною.

Випускається на заводі в Санкт-Петербурзі седан традиційно в максимальному ступені адаптований до російських умов експлуатації, ця модель як і раніше створюється спеціально і ексклюзивно для Росії і має значні відмінності від Rio, що пропонуються на інших ринках. Поліпшена шумоізоляція, передбачений фірмовий пакет «Теплі опції». Залежно від комплектації Rio може бути оснащений фарами трьох різних типів (галогенні, галогенні лінзованной або світлодіодні). Вперше для даної моделі пропонується можливість дистанційного запуску двигуна за допомогою кнопки на ключі (з відстані до 50 м), з активацією пам'яті «Теплих опцій». Вперше в даному сегменті і для автомобілів KIA - пропонується можливість бездротового підключення смартфонів з платформами Apple CarPlay і Android Auto.

KIA Motors повідомляє про початок виробництва нового KIA Mohave в Росії

 KIA Motors Russia & CIS повідомляє, що на заводі «Автотор» в Калінінграді почалося серійне виробництво нового рамного позашляховика Mohave

Mohave відрізняється від попередника більш яскравим і сучасним дизайном, що вигідно підкреслює його солідність, надійність і позашляховий потенціал. Він також отримав сучасне оснащення, що забезпечує безпеку, комфорт і зручність експлуатації. Зокрема комплекс високотехнологічних систем активної безпеки і допомоги водієві Drive Wise.

Конструкція з несучою рамою, система повного приводу з електронним управлінням і можливість вибору режимів для руху по різним покриттям Terrain Mode, роздавальна коробка з заниженою передачею, електронно-керована блокування диференціала - оптимальні для експлуатації в самих різних умовах, у тому числі поганих доріг і бездоріжжя . Що стосується силових установок, то на російському ринку для Mohave передбачений дизельний двигун V6 3,0 (249 к.с.) в парі з 8-ступінчастою автоматичною трансмісією.

Оновлений Kia Rio став на Російський конвеєр

 KIA Motors Russia & CIS повідомляє, що на заводі «ХММР» в Санкт-Петербурзі почалося серійне виробництво оновленого седана  KIA Rio

Після рестайлінгу седан отримав більш рельєфні бампери, завдяки чому його довжина збільшилася на 20 мм в порівнянні з попередником. Крім того, автомобіль обзавівся зміненої фірмовою решіткою «посмішка тигра», візуально об'єднаної з блоком модернізованих фар, а також антеною в формі «акулячого плавника». Цікаво, що Розробкою вигляду автомобіля займався один з регіональних керівників Kia Design - Олег Сон, відомий своїми прогресивними проектами для європейських автомобільних брендів. Активну участь в розробці оновленої моделі приймав російський офіс компанії - KIA Motors Russia & CIS HQ.

Як і раніше, оновлений Kia Rio запропонують з бензиновими двигунами робочим об'ємом 1,4 і 1,6 л потужністю 100 і 123 к.с. відповідно, які працює разом з шестиступінчастою механічною коробкою передач, або з «автоматом».

Kia K5 приїхав в Росію

 Продажі нового седана бізнес-класу KIA K5 на російському ринку стартують 1 вересня 2020 року

Нова модель приходить на зміну KIA Optima , популярному бізнес-седану, впевнено займає в останні роки друге місце в своєму сегменті російського ринку. Вибір нового, глобального назви для KIA К5 обумовлений змінами в стратегії бренду, а також тим концептуальним, технічною освітою і емоційним перевагою, яке нова модель має над своєю попередницею.

Російські версії KIA K5 будуть доступні з двома бензиновими атмосферними рядними 4-циліндровими двигунами. Більш доступний мотор - оновлений 2,0 MPI з розподіленим уприскуванням розвиває потужність 150 к.с. і крутний момент 192 Нм, буде агрегатуватися з 6-ступінчастою автоматичною трансмісією з гидротрансформатором. Більш потужний новий силовий агрегат - 2,5-літровий з безпосереднім уприскуванням палива GDI (потужність 194 к. С., Крутний момент 246 Н * м) буде пропонуватися з 8-ступінчастою автоматичною гідромеханічною коробкою передач. Все KIA K5 для російського ринку будуть мати привід тільки на передні колеса.

Що стосується оснащення, то навіть в базі він вже високий. Незалежно від версії, седан має світлодіодні фари і денні ходові вогні, датчик світла, фронтальні і бічні подушки безпеки, а також шторки безпеки, систему курсової стійкості (ESC), фірмову інтегровану систему активного управління шасі KIA (VSM) і асистент старту на підйомі (НАС), а також систему попередження про екстрене гальмування (ESS) і круїз-контроль. Водій в реальному часі може отримувати інформацію про тиск в шинах завдяки системі контролю TPMS. Як і всі сучасні моделі KIA, К5 буде оснащуватися обладнанням системи зв'язку з екстреними службами ЕРА-ГЛОНАСС. На автомобіль встановлюється кондиціонер, зручне мультифункціональний рульове колесо і модуль Bluetooth для підключення мобільного телефону в режимі Hands free. Всі склопідйомники штатно оснащуються електроприводом. Базовою мультимедійною системою є система з радіо, USB-портом і шістьма динаміками.

KIA Motors повідомляє про початок виробництва KIA K5 в Росії

 На заводі «Автотор» в Калінінграді почалося серійне виробництво нового седана бізнес-класу KIA K5. Продажі нової моделі, яка приходить на зміну популярній KIA Optima , почнуться в Росії восени 2020 року

Модель K5, приходить на зміну популярній KIA Optima, яка останніми роками займає друге місце в сегменті седанів бізнес-класу. Рішення про запуск нової моделі обумовлено змінами в стратегії бренду і новим вектором розвитку дизайну. Нова модель технічно, концептуально і емоційно перевершує свого попередника, тому для неї було вибрано нове глобальне ім'я.

Що стосується технічних моментів то для новинки будуть доступні дві силових установки. Двигун 2,0 MPI з розподіленим уприскуванням палива має потужність 150 л. с., його крутний момент становить 192 Н • м. Це двигун агрегатується з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Новий 2,5-літровий двигун потужністю 194 л. с. (Крутний момент - 246 Н • м) має систему безпосереднього вприскування палива GDI. Автомобілі з двигуном 2,5 GDI оснащуються восьмиступінчастою автоматичною трансмісією.

Kia в терміновому порядку відкликає в Росії більше 5000 нових кросоверів Seltos

 Kia відкликає в Росії 5128 кросоверів Seltos. Сервісна кампанія стосується машин, вироблених з грудня 2019 по червень 2020 го

Відзначається, що на заводі-виробнику на автомобілі були встановлені браковані кермові колонки, що не блокуються після виключення запалення. Дилери марки проінформують власників автомобілів, які підпадають під відкликання, про необхідність надати транспортний засіб в найближчий сервісний центр для безкоштовної заміни рульової колонки.

Список VIN-номерів потрапили під відкликання машин доступний на сайті Росстандарта. Сервісна кампанія стосується всіх Сельтосов в комплектаціях Classic, Comfort, Luxe і Style, випущених до червня 2020 року. Особливість цих комплектацій - запуск двигуна ключем, інші виконання - Prestige, Premium і Premium + - оснащені бесьключевой запуском двигуна і не потрапили під зазначені обмеження.

Kia Carnival їде в Росію

 Корейський концерн оголосив про наміри вивести модель Carnival на російський ринок. Також виробник поділився деякою інформацією ... про інтер'єр моделі

В основі розробки дизайну інтер'єру лежала концепція «Spatial Talents» ( «Просторові таланти»). Це вже четверте покоління найбільш популярного мінівена в модельному ряду KIA , на низці ринків, зокрема в США, модель відома під назвою Sedona. Новий Carnival орієнтований в першу чергу на молоді сім'ї і пропонує просторе, комфортабельне і дуже сучасне по дизайну простір. Поки доступна тільки одна фотографія, на якій не розглянути весь салон, але вже відомо, що Carnival буде продаватися у версіях з 7, 9 і 11 місцями в 3 або 4-рядної схем.

Зате в очі відразу кидаються деякі деталі. Наприклад, новий 12.3-дюймовий екран мультимедійної системи. Також залишився в минулому важіль «автомата»: тепер замість нього використовується обертається «шайба». Технічні специфікації автомобіля будуть оголошені пізніше.

Kia запатентувала в Росії назви для нових моделей

 У базі Роспатенту зареєстрували два нових імені - K4 і K6

Компанія Kia запатентувала в Росії дві назви для майбутніх моделей. Товарні знаки Kia K4 і Kia K6 зареєстрували на сайті російського інституту промислової власності на початку тижня. Цікаво, що моделі K6 немає в «глобальній» гамі Kia, а ім'я K4 присвоєно компактному седану для китайського ринку.

Поки компанія ніяк не коментує реєстрацію нових імен в базі Роспатенту. Відзначимо, що нове покоління бізнес-седана Optima буде продаватися по всьому світу, в тому числі і в Росії під ім'ям K5. Не виключено, що з часом будуть перейменовані і інші моделі: наприклад, позначення K6 може отримати наступник Kia Stinger.

 KIA Motors Russia & CIS повідомляє про те, що завершилася російська сертифікація нового KIA K5, який пройшов всі випробування, передбачені при оформленні «Схвалення типу транспортного засобу» (ОТТС)

K5 - нове глобальне ім'я для седана бізнес-класу від KIA. У Росії в даний момент в цьому сегменті представлений седан Optima . Рішення про зміну назви обумовлено змінами в стратегії розвитку бренду, а також новим вектором розвитку дизайну самої моделі. К5 відрізняється стрімким силуетом, що нагадує фастбек. За заявою виробника, він є одним з найбільш витончених седанів за всю історію марки

Відповідно до глобальної стратегією KIA, для Росії були підготовлені специфікації, найбільш відповідають запитам і смакам місцевих автомобілістів. На російському ринку новий седан буде пропонуватися з двома бензиновими силовими установками. Перший двигун - дволітровий, потужністю 150 л. с, агрегатується з 6 ступінчастою автоматичною коробкою передач. Другий двигун 2.5 GDI розвиває потужність 194 л. с. і крутний момент 246 Нм, агрегатується з 8 ступінчастою автоматичною коробкою передач. Всі версії KIA K5 на російському ринку мають передній привід.

Новий KIA Sorento отримає на російському ринку мотор V6

 Кросовер Kia Sorento нового покоління приїде в нашу країну з двома моторами: 2,5-літровим атмосферним бензиновим з розподіленим уприскуванн...